Korlátok

Oktogoni galériához lépcső korlát

Ez egy érdekes sztori volt.

Megrendelő hívott egy lakatost, hogy kellene lépcsőt csinálni a galériához. Mesterünk jött egy kis sarokcsiszolóval és egy hegesztő készülékkel. Én nem voltam még ott, a festők és a tulaj mesélte az esetet. Szóval mesterünknek sem egy derékszög, sem egy vízmérték nem volt a szerszámai között, csak úgy szemre dolgozott. Láttam már ilyet, semmi gond ezzel, ha van érzése és tehetsége a lakatosnak, de ebben az esetbe nem volt. Szóval összemókolt oda valami az ember “öt kilóért” amire később senki nem mert ráálni. Lebegett, lobogott, semmi tartás, hajlott, nyekergett az új lépcső….na erre kellett nekem korlátot készíteni.

Mesterünktől megváltak és így jöttem én a képbe ajánlás útján.

A tervezett egy hetes munka így megcsúszott, mert két napig csak a “kolléga” után dolgoztam. Volt olyan illesztés a lépcsőn, ahol még csak össze sem volt hegesztve az anyag. Szóval javítgattam. Szép nem lett, viszont csúnya volt, de kiderült, hogy burkolva lesz a lépcső, tehát semmi nem fog látszani belőle.

Kezdhettem a korlátot. Ezt helyszínene csináltam, mert a ívek és a mindenféle pontatlan méretek miatt jobbnak láttam, ha ott csinálom. Nehezített a helyzeten, hogy íveket is kellett bele faragnom, de később pont ezek az ívek segítettek, hogy elcsaljam a pontatlanságokat.

Végük ilyen lett az eredmény:

Vélemény, hozzászólás?