Bűvésztrükkök készítése

Így készült el (majdnem) a Krematórium Illúzió

No votes yet.
Please wait…

Így készült el (majdnem) a krematórium (Crematory – koporsó) illúzió.

Mielőtt megnézed a képeket előtte elmesélem a megrendelés előzményeit

Adatvédelmi jogok miatt nem fedem fel a megrendelőt, de szívem szerint megtenném, nehogy más is megjárja velük. Annyit elárulok, hogy egy sikeres vándor cirkusz. Legyen a neve XY a továbbiakban…

Szóval XY ismeretlenül megkeresett a facebookon és hivatkozott egy bűvész ismerősömre, hogy általa jutott el hozzám. (Később kiderült, hogy ez a bűvész nem is ismerte XY-t.)

XY sztárolta kicsit magát, hogy vándor cirkuszos és kellene neki egy nagy tüzes illúzió, majd küldött egy Youtube videót, hogy mire is gondolt.
De ne legyen ennyire cicomás, csak egyszerűen nézzen ki.

-Rendben- mondtam,  -tudok egy eladó használtat 900.000.-Forintba kerül. – Az rengeteg “pár deszkáért” – mondta XY.

Csak hogy tisztába legyünk a dolgokkal. Amikor megveszel egy kelléket, vele együtt megveszed a titkát és a tudást is, nem csak pár deszkát. Ezért van az, hogy a kereskedők a kibontott trükköket nem veszik vissza!

Ha tudta volna hogyan működik, valószínűleg nem engem keres meg az elkészítéssel.

Amikor közöltem, hogy nem pár deszka, akkor jött az alkudozás. Végül meg lettem győzve (már bánom) hogy legyen deszka, az olcsóbb mint a rétegelt lemez. (Ez igaz, viszont elvetemedik, és manapság nehéz száraz anyagot beszerezni, ami már felvette a végső alakját. Friss anyagot kb egy évre félre kell dobni egy fedett száraz helyre.) Szó -szót követett, ígérgetés, meg minden ami kell, hogy kapok előleget, addig is kezdjem el! Jó lesz a deszka (amit később rám fogott, hogy én ajánlottam),  nem kell hogy szétszedhetős legyen, de legyen biztonságos, meg én szerezzem be a csontvázat is, ami kb.80 ezer forint, …stb.

Meg is tettem. Közel 300.000.- Forintot költöttem anyagra, Dolgoztam vele 10 – 15 napot. Mielőtt befejeztem volna, kértem, hogy legyek kifizetve, de soha többet nem láttam a megrendelőt. Így bukott el a projekt. A félkész koporsó útban volt, kitettem az udvarra, egy fedett helyre, de így is elkezdett vetemedni. Nem is úgy készült, ahogy annak lenni kellett volna, így el sem tudtam adni másnak.

Végül tüzifa tárolót készítettem belőle magamnak. 🙂

Szóval ne lepődj meg, ha előleget kérek, ne alkudozz, mert többet nem lépek ugyanabba pocsolyába.  Hidd el, ha azt mondom, abból és annyit kell, és annyiba kerül, akkor az annyi!  Ha te jobban tudod, miért kellek én?

Akkor jöjjenek a képek

Itt jött el az  pont, hogy útban lett és döntenem kellett a sorsáról:

 

Vélemény, hozzászólás?