fém menetes talp

Köralakú mágneses asztallapot is készítettem

Az egyik előző posztomban bemutattam, hogy lehet elkészíteni egy mágneses asztallapot. Azóta annyi változott, hogy még egyre szüksége volt a megrendelőmnek, de ez nagyobb, és kerek. Ez már icipicit körülményesebb, hiszen egy szép köralakot kivágni nagyobb odafigyelést igényel. De ez sem okozott gondot.

mágneses körasztallap

mágneses körasztallap

Ha száz százalékig pontos köralakra lett volna szükség, akkor valószínűleg egy vonalzóval és egy felső marógéppel készítem volna el (egyszer ezt is be fogom mutatni), de most elég volt az egyszerűbb “fűrészelős – csiszolós” módszer. Így is közel “tökéletes” kört sikerült készítenem.

 

neodym mágnes

neodym mágnes

Speciális kör alakú neodym, (de lehet, hogy neodínium) mágneseket használtam, süllyestett furattal. Ezt nem kellett ragasztanom. Kis csavarral simán rögzíthető.

Az első összerakáskor észrevettem, hogy nem stabil a mágnes fogása, mert kosár aljába kis talpakat préseltek, ezért nem volt maximális a tapadás. A videón ez nem látszik. A megoldás: Apró alátéteket helyeztem a mágnesek alá, ezért kijjebb kerültek az asztal síktól. így már tökéletesen kapaszkodtak a kosárba. Ez már a videó végén is látszani fog.

fém menetes talp

fém menetes talp

A fém menetes rögzítőtalp elkészítését nem vettem videóra, ezt az előző videómban megtalálod.

 

 

Címkék: , , , , , , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?