kubus illúzió

Kályhacsöves kubus felújítás

A nagy színpadi illúziók mindig is nagyon tesztettek. Adódott is egy lehetőség, hogy felújítsak egyet egy kedves barátommal

Sajnos csak képekben lett megörökítve a folyamat, ami nem adja úgy vissza, hogy mennyi munka van egy ilyen felújításban, de boztosíthatlak felőle, hogy 3 héten át nem unatkoztunk 1 percet sem.

Első lépésben letépkedtük a régi elkopott, elhasználódott dekorációt. Volt itt minden. Ragasztó, tapéta, bútordekor, törött fogantyú … amit éppen találtak annak idején.

 

Szükség volt egy kis szerkezeti megerősítésre is. Csavaroztunk, csiszoltunk, itt-ott kicserélgettük az alkotó elemeket.

A képen Trükkmester ellenőrizget és csiszolgat.

Csendben megjegyzem, ha komolyabban érdeklődsz a bűvészet iránt, mindenképpen keresd meg őt….tanít is. Rengeteg jó bűvész került ki a keze alól.


A szerkezeti megerősítések és kisebb változtatások után mindannyian kipróbáltuk a teherbírását és a méretek megfelelőségét. Még a macskám is. 🙂 Megjegyzem én kb. 190cm magas vagyok 90 kg. körül. Trükkmester alacsonyabb, de nehezebb. A macskáról nem tudok semmit 🙂 A “kályhacsövekkel” és takaró alumíniumokkal is volt dolog, de ezeket nem fotóztam le. A csöveket le kellett sorjáznom, nehogy balesetet okozzanak. Kellemetlen, amikor felhasítja műsor közben a bűvész kezét. A takaró alumíniumok a lyukakon vannak az átszúrás előtt. Ezek annyira karcosak voltak, hogy nem lehetett szépen fel polírozni. A szálcsiszolás mellett döntöttünk.

A teszteken sikeresen átment. Lehet festeni.  Minimál dizájnt terveztünk (már nem divat állítólag a csillogó kellék) ezért az alap színnek a matt feketét választottuk.

Dekornak fényes alumínium csíkokat használtunk. Tartós, elegáns és rengeteg időt vett igénybe a felrakása. Azért néha tartottunk pár perc szünetet is. Meg hát nem maradhatott ki az elengedhetetlen pózolás sem. 🙂

 

 

 

 

 

 

A Trükkmester és büszkesége egy képen. Sok év tapasztalata a színpadon, most is kamatozódik.

 

kubus illúzió

kubus illúzió

Lehető

 

3 hétvége kemény munka után végül is elkészült a mű. A felújítás mellett hozzátettünk még egy kis változtatást (fejlesztést) is. Egy fej eltekerő illúzióval kombináltuk a mutatványt a nagyobb hatás érdekében. Mindemellett nem eltolható felső szekrény lett, hanem kihajtható. Így zökkenő-mentesebb a lejátszás és talán hihetetlenebb is.

 

Lehetőséged van hogy megrendelj magadnak egy egyedi darabot is, elkészítjük. IDE kattintva megteheted. Most jogosan teszed fel a kérdést: Mennyibe kerül? Mikorra van kész?

Erre nem könnyű a válaz. Függ az aktuális nyersanyag áraktól, az utána járástól, a szállítási díjaktól is. Tehát ezek függvényében egyedi árajánlatot kapsz.

Mikorra van kész? Felejtsd el, hogy 1-2 hét alatt össze lehet szögelni. Az olyan is lesz és azt én nem vállalom.  Nem szeretek határidőt mondani, mert nagyban függ az éppen aktuális munkáimtól is. Nem kivételezek senkivel, beérkezési sorrendben készítem a megrendeléseket, Szerinem ez így korrekt mindenkivel szemben. Ha nagyon muszáj, azt mondanám kb 1-2 hónap mire elkészül egy ilyen illúzió ls akkor tényleg igényes bűvész kelléket kapsz.

 

Ha barkácsolós vagy, eseleg tudsz egy szakit aki megcsinálja neked olcsóbban, az sem gond. IDE kattintva találsz egy műszaki szakrajzot, amely egy működő illúzióról lett méretezve. Kézzel rajzolt, de ebből is elkészíthető!

 

Megjegyzés:

Ha nem ismered sem a trükköt, sem a megoldását és/vagy működését, akkor kérlek ne keress! Csak olyanokkal és olyanoknak dolgozom, akik tudják mit és hogyan akarnak. Ne én legyek a tanító mestered, erre vannak igazán profik. Keress rájuk: PL:  Trükkmester – Papp Péter, Joker Magic Bűvészbolt – Czili Gyula, Sugár Péter, Molnár Gergely -Jupiter,  Kereszti Csaba – Bűvészbohóckellék.hu,… a teljesség igénye nélkül!

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?