Helycsere láda felújítás

Néhány kolléga már “leszidott” hogy minek csinálok ilyen nagy ládát! Nem én készítettem! Felújítottam egy kollégámmal (Barátommal) Trükkmesterrel!

Bár azt ígértem videókkal mutatom be a folyamatokat, ennél a ládánál sem sikerült videóznom a sürgető határidő miatt! Egyszerre 3 kelléket újítottunk fel egyidőben. Első ránézésre úgy tűnt hamar megleszünk, de a folyamatok közben jöttek elő a további hibák, amiket orvosolnunk kellett a biztonságos működéshez.

Így kaptuk kézbe a ládát, eredeti dekorációval, kissé szétesett, megkopott állípotban. A Díszítés és a pántok, fogantyúk leszerelése után gyakorlatilag szétesett a láda. Nem úsztuk meg, újra kellett csavasrozni az egészet. Itt – ott plusz erősítéseket kellett beletenni. Aki ismeri a trükk folyamatát, tudja, hogy komoly igénybevételnek van kitéve az alja és a teteje is, hiszen másodpercek alatt kell kicserélődni a művészeknek, tehát ugranak fel, ugranak le, nem kéne hogy szétessen.

Megerősítés után gyorsan kipróbáltam, tényleg elég jó lesz e?! … A teszteken kiválóan vizsgázott, jöhet a csiszolás, a festés és a pántok, a szegecsek (dekor) fényesítés.

Így leírva gyorsnak tűnik, de két napig fúrtuk,faragtuk, simogattuk, mire lett valami formálya.

Természetesen mesterünk mindent leellenőrzött. Ha valami nem volt jó, a kezemre csapott 😀

Ez lett a végeredmény. Kikentük a belső részét is, mert az nem volt. Ennek a ládának ugyanis az a plusz tulajdonsága, hogy a nézők megvizsgálhatják.  Megerősítettük, lefestettük, Felsikáltuk a szegecseket, új pántokat és fogantyúkat kapott. Könnyűnek hangzik? Az. De két napot vett igénybe.

 

Lehetőséged van hogy megrendelj magadnak egy egyedi darabot is, elkészítjük. IDE kattintva megteheted. Most jogosan teszed fel a kérdést: Mennyibe kerül? Mikorra van kész?

Erre nem könnyű a válaz. Függ az aktuális nyersanyag áraktól, az utána járástól, a szállítási díjaktól is. Tehát ezek függvényében egyedi árajánlatot kapsz.

Mikorra van kész? Felejtsd el, hogy 1-2 hét alatt össze lehet szögelni. Az olyan is lesz és azt én nem vállalom.  Nem szeretek határidőt mondani, mert nagyban függ az éppen aktuális munkáimtól is. Nem kivételezek senkivel, beérkezési sorrendben készítem a megrendeléseket, Szerinem ez így korrekt mindenkivel szemben. Ha nagyon muszáj, azt mondanám kb 1-2 hónap mire elkészül egy ilyen illúzió ls akkor tényleg igényes bűvész kelléket kapsz.

 

Ha barkácsolós vagy, eseleg tudsz egy szakit aki megcsinálja neked olcsóbban, az sem gond. IDE kattintva találsz egy műszaki szakrajzot, amely egy működő illúzióról lett méretezve. Kézzel rajzolt, de ebből is elkészíthető!

 

Megjegyzés:

Ha nem ismered sem a trükköt, sem a megoldását és/vagy működését, akkor kérlek ne keress! Csak olyanokkal és olyanoknak dolgozom, akik tudják mit és hogyan akarnak. Ne én legyek a tanító mestered, erre vannak igazán profik. Keress rájuk: PL:  Trükkmester – Papp Péter, Joker Magic Bűvészbolt – Czili Gyula, Sugár Péter, Molnár Gergely -Jupiter,  Kereszti Csaba – Bűvészbohóckellék.hu,… a teljesség igénye nélkül!

Címkék: , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?